Blog, Numerologi

Numerologi, 3

Talet tre har en mycket viktig betydelse inom gammal magi, sannolikt som en koppling till treeningheten. Man skulle ofta röra tre gånger i häxbrygderna, läsa en ramsa tre gånger eller utföra samma sak tre gånger i en ritual för att den skulle bli så verksam som möjligt. Ville man vara än mer säker på att en trollformel eller magisk rit skulle fungera kunde man göra saker tre gånger tre, det vill säga nio gånger. Talet tre sågs som ett mycket heligt tal och återkommer ständigt i sagor, religiösa sammanhang och inom folktron.
Det finns också en massa olika talesätt som alla är kopplade till tre. Bland dessa kan du bland annat hitta “Alla goda ting är tre” och “Gissa tre gånger”. Du kan säkert komma på fler.
Även i de gamla nordiska gudasagorna hittar du trean som ett magiskt tal, här i form av de tre nornorna. Jesus sägs också ha dött vid 33 års ålder.

Alla de exempel jag skrivit här ovanför visar att trean är ett speciellt tal för oss människor och numerologiskt står trean för överflöd, positivitet och kreativ kraft. Dyker det ovanligt ofta upp treor omkring dig eller i dina drömmar så kan det vara ett tecken på att du står inför oväntade men positiva förändringar och möjligheter. Dina problem kan vara på väg mot en lösning.

Treorna har också en koppling till visdom och kommunikation. Kanske dyker de upp som en påminnelse om att du behöver prata ut med någon eller helt enkelt våga vara mer social och utåtriktad. Eftersom det här också är kreativitetens tal så kan det även vara en fingervisning om att du behöver börja uttrycka dig mer i bild och form och låta din inneboende skaparkraft komma fram.